zaterdag 5 februari 2011

Zenith CEO Dufour waardeert werk van jonge horlogemaker met speciaal cadeau!


Oprah Winfrey-achtig verhaal de laatste weken op de Nederlandse en sinds kort internationale horlogefora en blogs. De 18 jarige Mick Mooren, eindexamenkandidaat op een middelbare school in Venray, heeft als hobby het repareren van horloges. Hij is slechts een jaar bezig en met behulp van een oude horlogemakersset en boeken uit de jaren 50 heeft hij het vak zich al goed eigen gemaakt. En dat bleek onlangs!

Mick werkte aan een jaren 70 Zwitserse klassieker; een 1973 Zenith El Primero chronograaf welke een bevriende horlogemaker in slechte toestand in zijn lade had liggen en hij voor een zacht prijsje over mocht nemen. Deze horloge zijn in goede staat duizenden euro's waard en dat is terecht, want het is een schitterende klassieker met mooie complicaties. Mick trof het uurwerk aan met een afgebladerde wijzerplaat (ooit blauw, nu kaal) en een ronduit ranzig binnenwerk:
Hij wist de Zenith echter weer in uitmuntende staat te maken, maar het bleef een doorn in het oog dat de wijzerplaat afgebladerd was, de bezel de verkeerde kleur had en de wijzers ook niet meer top waren. Mick trok de stoute schoenen aan en stuurde een brief naar Zwitserland. Naar de CEO van ZenithJean-Frédéric Dufour (onlangs nog horlogeman van het jaar geworden). Groot was zijn verbazing dat hij een pakketje ontving met een persoonlijke notitie op naam van Dufour en de benodigde onderdelen. De Zenith is nu weer helemaal bling bling en het verhaal suist viraal over het internet onder horlogeliefhebbers. 


Het volledige jongensboek is hier te volgen:


Hoe cool is dat!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten