zaterdag 24 maart 2012

Uitreiking Montblanc ‘The Beauty of a Second’

Filmmaker Wim Wenders en Montblanc presenteerden dinsdagavond 20 maart in Berlijn de uitreiking van de kortefilmwedstrijd “The Beauty of a Second”. 

Uit de vier finalisten, onder wie de twee Nederlanders Marc van Fucht en Hike Kurvink, werden uiteindelijk twee winnaars geselecteerd. Alexandra Ivascu uit Roemenië was de winnaar voor “Best Playlist” en Jan Herms uit Duitsland won de prijs voor “Best Second”. Beide winnaars ontvingen een trip naar Berlinale 2012, een ontmoeting met Wim Wenders en een Montblanc Nicolas Rieussec Chronograaf Horloge.


Eind 2011 startte Montblanc de kortefilmwedstrijd “The Beauty of a Second”. De opdracht luidde om een korte film in te zenden met een duur van precies één seconde. Het was de bedoeling dat de deelnemers hun idee van schoonheid in dat korte fragment vingen. Het mocht, volgens topregisseur Wim Wenders 'een glimlach, het gezicht van een kind, een bloem, een vergezicht of een kus zijn'.

Wedstijd ter ere van de viering van het 190-jarig jubileum van de chronograaf
De wedstrijd is georganiseerd ter ere van het 190-jarig jubileum van Nicolas Rieussec’s uitvinding van de chronograaf – het revolutionaire instrument dat erin slaagde een vijfde van een seconde vast te leggen .“The Beauty of a Second” wedstrijd benadrukt Montblanc’s streven om talent en de continue ontwikkeling van talent te steunen, maar is ook een eerbetoon aan de uitvinder van de chronograaf. Met deze uitvinding heeft Nicolas Rieussec een instrument ontwikkeld dat al snel een onmisbare standaard werd voor wetenschappers en professionals op alle gebieden.


1 opmerking: