dinsdag 22 maart 2011

Kello: Een iPhone app voor mechanische horloges

Voor de iPhone zijn er al heel wat leuke horloge gerelateerde apps te downloaden. Deze doorgaans gratis apps (van bekende merken als RadoOmegaIWCTag HeuerJeager Le Coultre, Bell & Ross) zijn echter zelden vooruitstrevend.  IWC neemt nog de moeite om er een leuk 'game element' aan te koppelen (je kunt het horloge zelf in elkaar zetten) maar eigenlijk zijn het niet meer dan papierloze brochures met 'heel handig' een store locator.

Tuurlijk is het leuk om alle modellen te kunnen bekijken en de dichtstbijzijnde winkel te vinden, maar echt veel heb je er natuurlijk niet aan: Je kunt dan net zo goed Watches| Lite downloaden dan heb je een overzicht van alle nieuwe horloges in 1 app.

Een 6+. Maar potentie.
6,99 Euro
De Rolex app is een prettige uitzondering (met een overzicht van 100 jaar historie). Maar de app waar je in potentie echt wat aan hebt heet Kello. Ik zeg in potentie, want deze (overigens vrij prijzige app van 6,99 Euro) laat nog wel wat te wensen over. Hij is ontworpen om je mechanische horloge te timen. Je houdt je microfoontje van je iPhone dicht bij het uurwerk en hij berekent de BPH en binnen een minuut geeft hij aan hoeveel je horloge achter of voor loopt. Fantastisch toch?! En nu komt de maar: van de 10 horloges die ik getimed heb, pakte hij van maar 3 stuks het akoestische signaal op. En als ik doorging met timen, ging de afwijking eerst een minuut omhoog en dan weer een minuut omlaag. Jammer. Want het zou voor mij echt een uitkomst zijn. Professioneel apparatuur is voor mij nu te duur in aanschaf (heb nog een hele lange wishlist) en een horloge een dag laten tikken om daarna te kijken hoeveel hij wint of verliest is ook mijn hobby niet. Het wachten is dus op een update die Kello een stuk betrouwbaarder maakt. 

Meer van hetzelfde
Als ik een app mocht maken?

Het is natuurlijk heel makkelijk om kritiek te leveren. Dus bij deze een suggestie: Zou het niet übercool zijn om een app te hebben die user generated content toelaat? Dus al je oude en nieuwe horloges zet je, met foto, in het archief.  Alles wat je er over weet voeg je toe. Net als met Wikipedia kan iedereen meer content toevoegen. Je iPhone kan dan vervolgens met de camerafunctie een horloge scannen en 'plop' je krijgt meteen te zien wat voor uurwerk er in zit, wat hij kost of gekost heeft, uit welk jaartal hij komt etc etc. Waarom niet? Je hebt per slot van rekening al een barcodescanner of een typografiescanner voor de iPhone en Shazam werkt ook met hetzelfde principe, maar dan op geluid. Dus technisch is het mogelijk...


Klik op de onderstaande links om de apps te openen in iTunes:

1 opmerking: