donderdag 27 januari 2011

1974 vintage Omega Speedmaster Mark 4.5 hebben?


Helaas is het Urenwerk blog niet zo vermogend (we zijn pas net begonnen!) om te strooien met Speedmasters, maar het befaamde blog "A blog to read" geeft er wel een weg. Deze mooie stalen Omega automaat komt met een Lemania 5100 caliber met een aantal mooie complicaties. Vind je hem niet mooi? Op eBay brengt hij nog $1500 - $2000 dollar op. De speedy komt uit de persoonlijke collectie van MB&F (een maker van extreme horloges).

Meedingen naar dit mooie klokje is heel simpel. Lees de instructies op hun blog. Doe nu mee!
Let op: Deadline is 1 februari! Je hebt het niet van ons ;)

woensdag 26 januari 2011

Nieuw binnengekomen: Buler


Gescoord op de Rikketik beurs in Houten (overigens aanrader voor een vliegende start met de horlogehobby door de goedkope leren bandjes, horloges in grabbelbakken en andere accessoires). Deze vintage Buler had een sneu gedraaid glaasje zodat het datumvergrootglaasje (cyclops) ergens op half zeven hing. Thuisgekomen enigszins glimmend gemaakt met de Cape Cod doek en eens goed bekeken. Glaasje rechtgezet en het leek al weer wat.

Caliber betreft een Baumgartner 866 (BFG 866 QG), een bekend gangwerk met een ligne van 12 en maar liefst 1 jewel. Het klokje tikt met 18000bph, heeft een datumvenster op 3 en is vrij eenvoudig. Er is geen sprake van enige schokprotectie zoals een incabloc. Maar wel mooi swiss made! Zal waarschijnlijk eind jaren 60 zijn.

De wijzerplaat vermeldt verder nog Antimagnetic en Arlette. Verdere specs: 33mm doorsnee, bandje 17mm, code 1229c). Een grappig klokje die een mooie band verdient. Origineel kwam deze met een goudkleurige flexband, maar ik vind hem beter op bruin of zwart leer.

Wie is Buler? Dit progressieve merk is in 1945 als dochter opgericht door de bekende SSIH groep (Société Suisse de l'Industrie Horlogère) waar Omega en Tissot ook deel van uitmaken. Buler had geen last van enige vorm van erfenis en was vrij om progressieve kwaliteitshorloges te maken. In 1980 toen de Zwiterse horlogewereld rake klappen kreeg (quartz! crisis! verkopen -63%!) werden een aantal merken van de groep verkocht waaronder Buler (private investeerder).

Opknappen maar!

Registreer je vintage of nieuwe horloge!

Heb je een mooie verzameling opgebouwd en wil je die aan anderen laten zien? Of wil je er voor zorgen dat je bij diefstal niet met lege handen komt te staan? 

Op horlogeregister.nl kun je je horloge(s) aanmelden en je foto's en gegevens achterlaten. Je serienummer is veilig opgeborgen en je hebt altijd een foto binnen handbereik. Bovendien kun je zaken als onderhoudsdata en vorige eigenaren achterlaten. Een prettig idee als je een horloge een keer wilt verkopen. Maar ook handig voor de verzekering bij diefstal of verlies.

Inloggen doe je met een eigen wachtwoord. Dus ook dat is helemaal safe!

Kijk op www.horlogeregister.nl